Ane, mere şi panere (ep.2)


         ane mere si panere casa codin
 
          Niciodată n-am reuşit să înţeleg de ce a fost, este şi va fi imperativ necesar ca Ana să aibă mere? E vegetariană prin definiţie? Mi se pare mie sau s-a declanşat un Jihad asupra celorlalte fructe? Pentru informare corectă şi pentru asigurarea obiectivităţii, mărturisesc, (jur!) că am toate hainele din dulap pe mine, cu tot cu umeraşe. De ce a trebuit să fiu traumatizat încă de mic, de când trăgeam liniuţe (altfel de liniuţe) pe un caiet cu liniatură specială? De ce are Ana mere? Şi dacă are mere, unde le ţine? Şi de ce n-ar avea pere? Pentru că perele cad seara greu la stomac? Şi ce legătură are cu Abecedarul? Pentru că, să lămurim o chestiune, la mine nu mergea cu teste de raţionamente abstracte. Mie dacă îmi spui că Ana are mere, vreau să le şi văd, altfel eşti un mincinos ordinar iar eu nu suport mincinoşii. Să mă ierte cea care mi-a fost învăţătoare, dar am bănuit-o încă de atunci că ne tromboneşte.
          N-am aflat nici până azi, cum e cu merele, perele, strugurii, bananele şi căpşunele care, în loc să le găsesc pe masă (deh, am intrat în clasa I pe vremea în care plopul făcea pere şi răchita micşunele), mi-au zaharisit universul emoţional al copilăriei şi mi-au bântuit caietele, acompaniate de gargara matinală şi fanfara glandelor salivare. Ce rezonanţă patriotic-gnostică avea tumultul sălii de curs, atunci, când din piepturile noastre, a celor ce silabiseam cu mâinile ţinute sub bărbii, răsuna imnul naţional al piticilor: A-na a-re me-re!
          Am cunoscut mai multe Ane de-a lungul vieţii, şi…cum să spun, niciuna, dar absolut niciuna, nu era urâtă, fie că mi-a fost iubită sau nu. Nici toantă, iertată fie-mi expresia.  Nu ştiu dacă e vreo legătură de cauzalitate între Ane şi capacitatea lor de a deţine mere sau pere, dar fiindcă au avut răbdare cu mine, le mulţumesc prea plecat, pentru că nu le-a fost uşor să-mi tempereze neglijentele aspiraţii spre fructele cele mai dezirabile din univers.
          Urmaţi-mi sfatul, toţi cei pentru care încă nu e prea târziu:          
          Cine n-are Ană, să-şi cumpere!
          E unul, Manole, care vinde.
 
Categorii: Uncategorized | Etichete: | 2 comentarii

Navigare în articol

2 gânduri despre „Ane, mere şi panere (ep.2)

  1. :)):))M-as abtine de la comentarii,pentru ca nu prea stiu ce sa zic,dar sper ca macar sa rad pot,nu?mi-a placut!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: